Laden..
Uiteindelijk hebben mijn broers en zussen en ik allemaal onder de AaBe-dekens gelegen
Inspiratie

Warme herinneringen aan AaBe

Winkelen op een plek waar eens de zo geroemde dekenfabriek AaBe gevestigd was. Een plek die altijd belangrijk is geweest in Tilburg en nog steeds mensen en ideeën samenbrengt. Veel mensen in de omgeving hebben dan ook warme herinneringen aan deze plek zo ook Irma Bressers.

In 1954 vond haar vader het loonzakje van een werknemer van AaBe met daarin een volledig weekloon. Haar ouders brachten het terug naar de AaBe Fabriek, waarna de bewuste werknemer diezelfde avond nog in tranen bij hem en zijn hoogzwangere vrouw op de stoep stond en hen bedankte voor hun eerlijkheid. Een week later werden er prachtige dekens voor het babyledikantje afgeleverd, bij elkaar gespaard door de werknemers van AaBe. “Uiteindelijk hebben mijn broers en zussen en ik allemaal onder de AaBe-dekens gelegen.”

Tegenwoordig biedt de Aabe Fabriek behalve dekens nog veel meer voor een warm en gezellig thuis. Wandelend door de lichte, karakteristieke hal waar jaren geleden de verpakte dekens klaargelegd werden voor de overtocht naar Azië, vind je nu speciaalzaken voor wie vakmanschap en expertise nog altijd belangrijk zijn.  Kom gezellig langs voor een dagje vol inspiratie!

button icon
Gratis