Laden..
Inspiratie

Een Warme AaBe Sjaal: Tilburg’s Trots in Wol

Tilburg is aan het eind van de 2e wereldoorlog bevrijd door de Schotten. Als herinnering maakte AaBe-Textiles in 2008 twee speciale Schotse sjaals, eenvoudigweg genaamd de “Tilburg” en de “Hunting”.

Tartan Sjaal: Kleuren van Moed en Herinnering

De Tartan Sjaal laat de kleuren van onze stad zien, met geel en blauw. Maar als je goed kijkt, zie je ook een rode streep. Die rode streep herinnert ons aan het bloed dat tijdens de oorlog is vergoten, als eerbetoon aan de dappere mensen en offers uit Tilburg.

Hunting Sjaal: Geel, Blauw, en de Witte Streep van Overwinning

De Hunting Sjaal, met geel en blauw, vertelt ons een verhaal van hoop en vrijheid. Er loopt een opvallende witte streep doorheen, als een teken van overwinning over moeilijke tijden. Het herinnert ons eraan dat zelfs als het moeilijk wordt, Tilburg sterk blijft voor vrijheid.

Als je deze sjaals draagt, heb je niet alleen iets warms om je nek; je draagt ook de  verhalen die ze vertellen. Ze zijn een teken van verbinding, een herinnering aan de sterke gemeenschap van Tilburg. Dus, als je de Tilburg Sjaal omhelst, omarm je niet alleen stof; je omarmt een stukje geschiedenis, een stukje Tilburg.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
button icon
Gratis