Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca

Wanted!

Save the date: op zaterdag 21 september wordt de AaBe-Dag gevierd! Klik hier voor meer informatie over deze bijzondere dag.

Om deze dag zo compleet mogelijk te maken, hebben we jouw hulp nodig! Wij willen heel graag in contact komen met oud-werknemers van de AaBe textielfabriek, om bijzondere verhalen te horen. Uiteraard willen we jou ook graag persoonlijk uitnodiging voor de AaBe-Dag.
Daarnaast zijn we op zoek naar materialen die afkomstig zijn uit de AaBe Fabriek, welke je misschien nog thuis hebt liggen. Deze willen we graag tentoonstellen op de AaBe-Dag.

Kun jij ons verder helpen? Vul dan onderstaande formulier in.

 

  • Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Shopping, food and lifestyle

Winkelen in de AaBe Fabriek Tilburg

Be complete. De AaBe Fabriek is meer dan een winkelcentrum. Wij vinden dat jij je fijn moet voelen bij ons, dat je hoofd overstroomt met ideeën door de inspirerende omgeving en ons winkelaanbod. Dat je net zoveel geniet van je kopje koffie als dat je straks doet van je nieuwe bank. De oude dekenfabriek ademt ondernemerschap en bedrijvigheid en de industriële omgeving geeft je direct een inspiratie boost waardoor ideeën tot leven komen.

Ideeën waardoor je je direct kunt uitleven, want het aanbod in de AaBe Fabriek is heel compleet; je woning en tuin inrichten, klusspullen kopen en gelijk je boodschappen doen? Je doet ’t in de AaBe Fabriek. De mooie aanbiedingen maken het nog nét iets leuker; wekelijks slaan de winkeliers namelijk hun handen in één om jou zoveel mogelijk voordeel te bieden. Parkeren doe je ook gratis, dus je kunt na het winkelen gerust nog even proosten op je nieuwe aankopen in de hippe Piushaven!

De AaBe Fabriek toen & nu

De AaBe Fabriek ademt nog altijd vakmanschap en passie. Een overblijfsel van de tijd dat de dekenfabriek AaBe hier het middelpunt van de wijk vormde. Een historie die het winkelcentrum van nu karakter geeft en de winkeliers en bezoekers dagelijks inspireert!

Winkelen op een plek waar eens de zo geroemde dekenfabriek AaBe gevestigd was. Een plek die altijd belangrijk is geweest in Tilburg en nog steeds mensen en ideeën samenbrengt. Veel mensen in de omgeving hebben dan ook warme herinneringen aan deze plek. Een mooi verhaal is dat van Irma Bressers. In 1954 vond haar vader het loonzakje van een werknemer van AaBe met daarin een volledig weekloon. Haar ouders brachten het terug naar de AaBe Fabriek, waarna de bewuste werknemer diezelfde avond nog in tranen bij hem en zijn hoogzwangere vrouw op de stoep stond en hen bedankte voor hun eerlijkheid. Een week later werden er prachtige dekens voor het babyledikantje afgeleverd, bij elkaar gespaard door de werknemers van AaBe. “Uiteindelijk hebben mijn broers en zussen en ik allemaal onder de AaBe-dekens gelegen.”

Niet alleen voor de familie van Irma, maar voor heel Nederland vormden de dekens van AaBe lange tijd een begrip. Tegenwoordig biedt het behalve dekens nog veel meer voor een warm en gezellig thuis, en laat het gerenoveerde pand met de bijzondere architectuur en historie winkelharten sneller kloppen. Wandelend door de lichte, karakteristieke hal waar jaren geleden de verpakte dekens klaargelegd werden voor de overtocht naar Azië, vind je nu speciaalzaken voor wie vakmanschap en expertise nog altijd belangrijk zijn. Kunst, cultuur en horeca komen samen en bieden een breed aanbod: van speelgoed tot een trendy bankstel en van vers brood tot een sfeervolle lamp. Je vindt het allemaal in de AaBe Fabriek. Kom gezellig langs voor een dagje vol (woon)inspiratie. Be original, Be surprised, en Be enchanted!