Laden..
Nieuws

Fabrieksklok na 30 jaar terug in AaBe Fabriek

Na bijna 30 jaar is de iconische fabrieksklok weer teruggehangen in de AaBe Fabriek. Afgelopen woensdag is de klok door medewerkers van het TextielMuseum teruggehangen op de plek waar hij thuishoort.

Het verhaal van de klok

Sommige mensen hebben misschien wel gewerkt in de wollendekenfabriek en kennen de iconische AaBe fabrieksklok nog wel van vroeger. De schatting is dat de klok in de jaren ‘50-’70 vervaardigd is door Favag. Herkenbaar zijn de al dan niet samenwerkende rendieren op de rand van de klok en de spreuk die menigeen nog kent: “Samenwerking schept vreugde en brengt een product tot stand waar u trots op kunt zijn”.

Sandra Westerveld, centrummanager van de AaBe Fabriek, is de heren Guus Boekhorst en Jan van der Veeken van het TextielMuseum erg dankbaar voor de samenwerking. “Sinds 2018 zijn we al in gesprek over de terugkeer van de klok naar de AaBe Fabriek. In het verleden zijn al verschillende items vanuit het TextielMuseum aan ons uitgeleend voor onze vaste expositie/vitrines. En dan nu als kers op de taart is de oude fabrieksklok weer terug. Het duurde ‘even’ maar dan heb je ook wat bijzonders!”, vertelt mevrouw Westerveld.

Oost West, Thuis Best

Afgelopen woensdag is de fabrieksklok na in het TextielMuseum verbleven te zijn geweest, weer terug op het nest. Ardie Smeulders van het TextielMuseum heeft naar eigen zeggen de klok er 30 jaar geleden afgehaald en heeft nu de terugplaatsing afgelopen woensdag ook weer verzorgd.

De fabrieksklok hangt weer prachtig in de Fabrieksgang. Komt u een kijkje nemen?

button icon
Gratis