Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Permanente expositie over de geschiedenis van de AaBe Fabriek

Sinds vrijdag 14 december is er in AaBe Fabriek een expositie te bezichtigen, waarbij de geschiedenis van AaBe Fabriek centraal staat. De ondernemers van het winkelgebied wilden graag een unieke sfeer- en winkelbeleving creëren en zo is dit initiatief ontstaan. Wat begon als een tijdelijke expositie, is uitgegroeid tot een permanente expositie. Het bleek namelijk een groot succes: een ontmoetingsplek voor oud-AaBe’ers.

In de grote vitrinekasten, gelokaliseerd in het winkelcentrum, wordt materiaal geëxposeerd van de vroegere textielfabriek. AaBe Textiles directeur Jan Willem Bloemen heeft het grootste gedeelte van de inrichting verzorgd en zijn materialen uitgeleend. Daarnaast heeft textielmuseum Tilburg foto- en tekstmateriaal geleverd, als toevoeging aan de expositie. Er zijn ook diverse onderdelen uit privécollecties afkomstig. Sommige bijzondere items zijn nog nooit eerder geëxposeerd.

Via deze weg willen we oud-AaBe’ers oproepen om materialen met ons te delen, zodat dit (tijdelijk) toegevoegd kan worden aan de expositie. Mocht u nog een mooie toevoeging op zolder hebben liggen, dan kunt u mailen naar [email protected]. AaBe Fabriek zal ontzettend blij zijn met uw producten en materialen!

Deze artikelen vind je bij:

Leen Bakker