Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Een sjaal met een verhaal

De AaBe (Adolf van den Bergh) Fabriek was van 1929 tot 2008 een succesvolle textielfabriek in Tilburg. Na het failliet gaan van de textielfabriek, is oud-directeur dhr. J.W. Bloemen op kleine schaal nog steeds bezig. Wol van Hollandse en Scandinavische schapen wordt naar een kleine fabriek in Frankrijk gebracht, waar op traditionele wijze dekens en plaids gemaakt worden. Er worden diverse soorten wol gebruikt – schaap, alpaca, merino – voor verschillende designs en maten.

Er worden ook AaBe sjaals en plaids gemaakt, speciaal in opdracht van Leen Bakker AaBe Fabriek. Een klein atelier in Tilburg helpt hierbij. De sjaals zijn zeer in trek bij de Tilburgers en daarnaast is het ook voor oud AaBe’ers en de ouderen een tastbare herinnering aan de AaBe tijd. De sjaals zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints, dus voor iedere look is er een optie!

De plaids zijn in kleine maten te verkrijgen, waardoor het bijvoorbeeld ideaal is voor in de rolstoel, maar ook in grotere maten om lekker onder weg te kruipen op de bank. De plaids zijn ook een ware eyecatcher voor in huis, om bijvoorbeeld op de bank of je bed te draperen. Momenteel is dit helemaal hip, maar met de AaBe plaid maak je het onderscheid..

Kom snel naar de Leen Bakker in AaBe Fabriek om jouw unieke sjaal of plaid te scoren!

 

Special Edition: Verras nu jouw geliefde met de speciale Valentijnsjaal!

Deze artikelen vind je bij:

Leen Bakker