Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

De AaBe-dag

De AaBe-dag: van textielfabriek naar winkelcentrum 

Op zaterdag 17 september is het dan eindelijk weer zo ver, de derde editie van de AaBe-dag. Ook dit jaar vindt de AaBe-dag plaats in winkelcentrum AaBe Fabriek. Deze dag staat in het teken van jong en oud en iedereen die nieuwsgierig is naar de geschiedenis van de AaBe Fabriek. De AaBe-dag belooft een dag vol leuke, unieke en bovenal interactieve ervaringen te worden!

Ook dit jaar zal het paradepaardje van de AaBe Fabriek niet ontbreken, de AaBe Brandweerauto! Ga op de foto met de mooiste brandweerauto van Tilburg en ontvang je foto als herinnering. De fotograaf is aanwezig van 12.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur. Daarnaast zullen de enige echte brandweerlieden van Tilburg aanwezig zijn met een selectie aan brandweerauto’s van brandweer Tilburg.

Voor één dag zijn de oude kelders onder de AaBe Fabriek toegankelijk voor publiek. Er hangt een prachtige expositie en je kan op onze selfiespot op de foto met het rendier van AaBe. Van 13.00 tot 14.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur staat onze fotograaf klaar om de mooiste foto’s van jou en het rendier van AaBe in de kelder te maken.

Om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur kan je op het brandweerplein opstappen op de AaBe trein. Deze neemt je mee richting de verborgen muurschilderingen van AaBe. Naast de rondleiding op bovenstaande tijden kan je tussen 12.00 en 16.00 uur de geschiedenis van de AaBe Fabriek zelf ervaren door een kijkje te nemen op het ontwerpplein. Hier zie je echte wevers in actie en kan je deelnemen aan verschillende workshops. Ook voor kinderen zijn er workshops aanwezig en ze kunnen los op het kinderplein. Daar vind je kruiwagens vol vermaak; suikerspinnen, lolly vissen en bellenblazen XL. Heb je zin om lekker te winkelen? Dat kan natuurlijk ook! Struin dan vooral alle kraampjes van de AaBe braderie af.

De AaBe-dag zal worden verzorgd door onze presentatrice, hosts en hostessen en mobiele muzikanten. Ook ontvangt elke bezoeker een mooi gedenk aan deze AaBe-dag (een echte collectors item). Kortom deze dag wil je niet missen! 


Winkelcentrum met historie
 

De AaBe Fabriek mag zich met een historisch karakter en ruim 31.000 m2 aan vloeroppervlak dé blikvanger van de regio noemen. Voor de bezoekers valt er op de AaBe Fabriek veel te zien, te beleven, te winkelen en inspiratie op te doen. Er zijn 750 gratis parkeerplaatsen voor de deur en in het gehele winkelcentrum is gratis Wi-Fi aanwezig.