Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca

De AaBe Dag: van textielfabriek naar winkelcentrum

Op zaterdag 18 september is het dan eindelijk weer zo ver! De tweede editie van de AaBe-Dag zal worden gevierd in winkelcentrum AaBe Fabriek. Deze dag staat in het teken van jong en oud, en iedereen die nieuwsgierig is naar de geschiedenis van de AaBe Fabriek. De AaBe-Dag belooft een dag vol leuke, unieke en bovenal interactieve ervaringen te worden!

Op deze dag wordt de AaBe Brandweerwagen teruggeplaatst op de plek waar zij behoort, de AaBe Fabriek. We verwelkomen iedereen om 12:00 uur bij dit prachtige erfstuk die onder het oude AaBe Fabriek logo staat aan de kant van de Leen Bakker op het gras. Onder het genot van een hapje en drankje wordt de dag geopend. Vandaaruit zullen we een uitgestippelde route bewandelen langs verschillende historische plekken in de AaBe Fabriek. Van de gedenkplaat die we in 2019 hebben geplaatst, de muurschildering van Kees Mandos in het magazijn van Intertoys XL tot een expositie over het maken van textiel in de kelder van de AaBe Fabriek. Daarnaast kunt u ook dit keer voor de tweede keer de oude kelder van de fabriek bekijken, die nog altijd in de oude staat is gebleven.

De route is te bewandelen om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Naast het bewandelen van de route op bovenstaande tijden kunt u tussen 12:00 en 16:00 uur de geschiedenis van de AaBe Fabriek zelf ervaren door mee te doen met de workshops zoals bloemen maken van vilt en kleine weefgetouwtjes maken.

De gehele AaBe-Dag zal worden verzorgd door vriendelijke hosts en hostesses, steltlopers en muziek. Ook ontvangt elke bezoeker een mooi gedenk aan deze AaBe-Dag. Deze dag mag je dus niet missen!